••Salı•, 27 •Ocak• 2015 09:51•

Otoparkta ilk 15 dakika ücretsiz

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından kente kazandırılan 225 araç kapasiteli otoparkın ücret tarifesi yeniden düzenlendi. Daha önce  3 TL olan ilk 2 saatlik hizmet bedeli 2 TL’ye düşürüldü. Yeni uygulamaya göre sadece 15 dakikalığına araçlarını otoparka bırakacak araç sahiplerinden ise ücret alınmayacak.

Aliağa’daki trafik yükünü azaltmak amacıyla yola çıkan Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, otopark ücreti vermek yerine araçlarını kaldırımlara park etmeyi tercih eden araç sahiplerini otoparkı kullanmaya teşvik etmeyi hedefliyor. Kısa sürelipark için vatandaşları ücret ödemekten kurtaran tarife ile otopark kullanımına olan talebin artması bekleniyor.7 gün 24 saat hizmet vererek, kentin park sorununun çözümüne büyük ölçüde katkı sağlayan otopark kullanımının artmasıyla Aliağa’daki trafik sıkışıklığının önüne geçilebilecek.

Haber: Emel OTURAK

Aliağa Ekspres