••Perşembe•, 09 •Ekim• 2014 17:10•

Okul servisleri denetlendi

Aliağa’da okul servis araçları denetlendi. Yapılan denetimde, servis araçlarının “Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı Eğitim Yönetmeliği” ve “Okul Servis Araçları Yönetmeliğine” uyup uymadığı kontrol edildi.

Eda Ebru NANECİ - Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yakında hizmete açacağı otoparkta, servis araçları ve şoförlerini denetlemek amacıyla ekipler tarafından denetim yapıldı. Araçlarının öğrenci taşımaya uygun olup olmadığı kontrol edildi. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ve komisyonda bulunan öğretmenler, yeni eğitim öğretim yılı için ihale kazanan servis araçlarını denetledi. Toplamda 24 aracın kontrol edildiği denetimde servislerin bir kısmında eksiklikler tespit edildi. Bu eksikliklerin giderilmesi için şoförler bilgilendirildi. Araçta eksiği bulunan servisler, bu eksiklikleri gidererek yeniden kontrolden geçecek.

“Denetimler devam edecek”

Gerçekleştirilen denetimlerde servis araçlarında ilk yardım çantası, emniyet kemeri, dur lambası yangını tüpü okul servisi yazıları gibi materyaller kontrol edildi. Trafik ekipleri ayrıca şoförlerin gerekli belgelerini de inceledi. Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Yavuz, yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin emanet edildiği okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek amacıyla öğrenci taşımacılığı yapacak servis araçlar üzerinde denetim yapıldığını belirterek, denetimlerin eğitim öğretim dönemi boyunca artarak devam edeceğini ifade etti.

Aliağa Ekspres