Cuma, 08 Mayıs 2015 00:00

ALİAĞA'DA TRAFİK HAFTASI KUTLANIYOR

Aliağa’da Karayolları Trafik Güvenliği haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Hafta ile ilgili 'Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Park'ında kutlama programı düzenlendi.

Törene, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Bora Meriç, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tugan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Şoför ve Otomobilciler Derneği Başkanı Salih Yiğitalp ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler ellerindeki döviz ve pankartlarla trafik kurallarına uyulması konusuna dikkat çekti. Trafik kurallarına yönelik döviz ve pankartlara sloganlar yazan çocuklar, büyüklere trafik kurallarına uymalarını ve trafikte hoşgörülü davranmaları konusunda mesajı vermeyi de ihmal etmedi.

“İLÇEMİZDE ÖLÜMLÜ KAZA ORANI DÜŞTÜ”

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Trafik Baş Polis İsmail Hakkı Ergün yaptı. Trafik kurallarına uyulmasının önemine ve emniyet kemeri takmanın önemine vurgu yapan Ergün; “Trafikkazalarının sebepleri incelediğinde aşırı hız, alkollü araç kullanımı ve seyir halindeyken cep telefonu kullanımı ilk üç sırada olduğu görülmektedir. Buna karşın emniyet kemeri kullanımı meydana gelen ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak alınan tedbirler ve yapılan denetimler sonucunda ilçemizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazalarda önemli düşüşler görülmüştür. Bu tablo her ne kadar sevindirici olsa da hedefimiz; yapmakta olduğumuz denetimlere aralıksız olarak aynı ciddiyet ve kararlılıkla devam ederek bu oranları daha da düşürmektir” dedi.

“4200 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ”

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın akan trafik içerisindeki hareketlerin nasıl olması gerektiği, araç sürücülerinin davranışları ve araçların verecekleri zararlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla trafik eğitiminin verildiğini belirten Ergün, “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Polis Eşleri Kaynaşma -Yardımlaşma Derneği işbirliğinde OPET’in desteğiyle ile birlikte ilkokul ve Lise çağındaki öğrencilerimizin trafik eğitim kapsamında detaylı bir proje başlanmıştır.Trafik dedektifleri isimli proje kapsamında 20014-2015 yıllarında ilçemiz genelimizdeki okullarda toplam 4200 öğrenci eğitimden geçirilmiş olup eğitim bitiminde öğrencilerinkendi adlarına düzenlenen trafik dedektifleri kartları öğrencileredağıtılmıştır” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Konuşmanın ardından Namık Kemal İlkokulu öğrencisi Nisa Peker Trafikte İnsana saygı isimli kompozisyonu okudu. İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen Trafikte İnsana saygı konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Resim yarışması dalında birinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Umut Güler’in ödülünü Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, ikinci olan Petrokimya İlköğretim Okulu öğrencisi Baran Güvendiren’in ödülünü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, üçüncü olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşan Turan’ın ödülünüGarnizon Komutanı Bora Meriç verdi. Kompozisyon yarışmasında ise birinci olan Namık Kemal İlkokulu’ndan Nisa Peker’e ödülünü İlçe Emniyet Müdür Hasan Tuğan, ikinci olan Petkim İlkokulundan Elif Küçükdağ’a ise ödülünü Aliağa Ticaret Odası Başkanı AdnanSaka, üçüncü olan Cumhuriyet İlkokulundan AzranBüyükok’ ’a da ödülünü Şoförler Odası Başkanı Salih Yiğitalp verdi. Aliağa Belediyesi ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen Trafik Bilgisi ve Kuralları çalışmaları kapsamında okullarda trafik eğitimi gören çocuklar, dönem boyunca edindikleri bilgileri, 'Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Park'ında akülü araba ve bisikletler ile sergiledi. Aliağa'da Trafik Haftası kutlamaları bugün Demokrasi Meydanı'nda saat 10.00'da başlayacak olan ücretsiz trafik simülasyon eğitimi ile devam edecek. (Nimet Ergün-Aliağa Ekspres)