Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Salih Yiyitalp Soma’da yaşanan, Türkiye ve Aliağa’yı yasa boğan  maden faciası hakkında taziye mesajı yayınladı. Mesaj aynen şöyle:“Yaşamları pahasına kömür karasında çalışmayı göze almıştır maden işçisi ama ne yazık ki aynı kömür karasında yaşamını yitiren de yine maden işçisidir.Soma’da yaşanılan maden faciası millet olarak hepimizi derin ve tarifsiz  üzüntüye boğmuştur.Söylenen  hiçbir söz bu tarifsiz acıya teselli olmasa da  yaşanılan bu faciada yaşamını yitiren işçilerimizin ailelerinin acısını paylaşıyor ve dualarımızın onlarla olduğunu belirtmek istiyoruz.Maden faciasında yaşamını yitiren tüm işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine  başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Söylenecek pek fazla bir şey yok ne yazık ki, sözün bittiği yer.Hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.hastanede tedavileri devam eden işçilerimize de acil şifalar diliyoruz.Temenni ederiz ki tekrar aynı acıları yaşamayalım.Milletimizin başı sağ olsun”

Aliağa Şoförler Odası'nın makam odasında düzenlenen bir törenle yılın şoförüne plaket verildi. Bu ödüle İlhan Şenoğlu layık görüldü.

Plaket töreninde konuşma yapan Aliağa Şoförler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, üyeleri İlhan Şenoğlu'nun mesleğini titizlikle yaptığını söyledi. Yiyitalp," İlhan Şenoğlu, meslek ahlak ve ilkelerine koşulsuz uyması ve üyelerimiz arasında da sevilen ve sayılan bir üyemiz olması nedeniyle tarafımızdan yılın şoförü ödülünü almaya layık görülmüştür.kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar, ve bol kazançlar diliyorum" dedi.

Plaket töreninde oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu görülen İlhan Şenoğlu,"Bu benim için büyük bir onurdur. Bana layık görüldüğü için çok mutluyum. Bunu bana layık gören herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlhan Şenoğlu kimdir?

Aliağa Şoförler Odası'nın 1489 nolu üyesi olan İlhan Şenoğlu Bahçedere doğumlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

1980 yılında kamyonet şoförü olarak başladığı mesleğine 1985 yılında kendi minibüsünü alarak minibüs işletmeciliği olarak mesleğine devam etmektedir

LOKMA DÖKTÜRÜLDÜ

Plaket töreninin ardından, Demokrasi Meydanı'nda vefat eden tüm şoför esnafı için, cuma namazı sonrasında lokma

döktürüldü.

Aliağa Ekspres

Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri Sinema Salonunda saat 19:00’da yapılan seminere şoför esnafları yoğun bir katılım gerçekleştirdiler.Eğitim semineriyle, şoförlere yolcu taşımacılığı sektöründe ulaşımın daha sağlıklı ve güvenli yapılması bazı önemli konularda bilgilendirilmesi amaçlandı. Eğitim Seminerinde şoförlere, iletişim, beden dili, öfke ve stres kontrolü ve pratik ingilizce ile ilgili konular anlatıldı.
Dersin eğitmenliğini İletişim Uzmanı Hülya Dinçel yaptı. İl Trafik Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden birer temsilci kısaca şoförlere, bir takım tekniki ve hukuksal bilgiler verdiler.
Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, önemli konulara değindi. Ve böyle eğitimlerin şoförler için önem arz ettiğini söyleyen Yiyitalp konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmir Büyükşehir Belediyesi karayolu toplu taşımacılık esasları yönergesi, minibüs çalışma yönergesi ve servis araçları yönergesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapan ticari araç şoförlerinin tanıtım kartı bulundurması zorunluluğu bulunmaktadır” dedi.
Aynı yönergeler kapsamında şoförlerin, tıpkı SRC belgesi gibi, psikoteknik belgesi gibi uyuşturucu ve keyif verici madde kullanmadıklarına dair raporda almalarını gerektiğini vurgulayan Yiyitalp, bu tür eğitimlerin, yolcu taşımalığı sektöründe, ulaşımı daha sağlıklı ve güvenli yapılması bakımından çok büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.
Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp’ın ardından iletişim Uzmanı Hülya Dinçel, önemli konular hakkında ve seminerin amacı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anlatacağı konuların , iletişim, beden dili, öfke ve stres kontrolü, birazda İzmir kentini tanıtmak, ve pratik ingilizce bilgileri dersi olacağını belirten Dinçel, şoförler, mesleğin dorukta olabilirler ama iletişimde bir eksiklik varsa irtifa kaybederler. Meslekte kaliteliyi daha da artırmak ve insan ilişkilerini daha sağlıklı bir hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.
İzmirli olarak en azından bir farklılıkları olduğunu ve bu farklılığı her noktada vermek istediklerini ifade eden Dinçel, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odasının, 8 yıl önce böyle bir programı, İzmir Şoförler Odasında verdirdiğini Ve geri dönüşlerinin çok iyi olduğunu, Bundan yararlanarak, daha fazlasını, daha iyisini daha güzel hedefe ulaşmak istediğine vurgu yaptı.
Dinçel, “Burada önemli olan şoförleri daha donandırmak ve meslek kalitesini yükseltmek, çünkü ben şöyle düşünüyorum, şoför mesleği dünyadaki en kutsal mesleklerden birisidir. Düşünün, 2 metre kare alan içerisinde hayatınızda hiç tanımadığınız bir insanlasınız, bir şehre ilk geldiğinizde iki metre alana belki bir saat paylaşarak seyir halindesiniz. Bu sizin kızınız, kardeşiniz belki siz bile olabilirsiniz. Hal böyle olunca siz, o insana namusunuzu, canınızı,paranızı her şeyinizi emanet ediyorsunuz. Dolayısıyla, bu güven verilmesi gereken bir meslek , buda ancak imaj, iletişim, güzel konuşma, araba içinin düzeni, kişinin kendi düzeni ve özgüven ile olabilir” dedi.
Öfke ve stresin çok vahim durumlara sebep olduğunu , her gün gazetelerde, haberlerde, şoförler arasındaki problemleri gördüğümüzü söyleyen Dinçel, “Yok sağa baktın, yok sola baktın. Arabaların içerisinde sopalar, demirler ve ölümler . hiçe ve boşa giden ölümler, canlar oluyor. İşte bu canların, canını sağlamak için biz bilgilendirmede bulunuyoruz” diye konuştu.

Aliağa Ekspres

<< Başlangıç < 1 2 3 4 5 7 Sonraki > Son >>