28 Eylül’de başlayacak olan 2015-2016 eğitim- öğretim yılı öncesi, Aliağa’da öğrenci taşımacılığı yapacak minibüsler denetlendi.
2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, öğrencilerin güvenliği konusunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için öğrenci taşımacılığı yapacak olan araçlar denetlemeden geçti.  Aliağa ilçe merkezi ve mahallelerinde bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin taşımacılığını yapmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyi kazanan 30 aracın denetimi, dün Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Otoparkında yapıldı.  Denetimlerde Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp’de hazır bulundu.
HERHANGİ BİR EKSİKLİKLERİ YOK
2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrenci taşımacılığı konusunda hizmet verecek olan, ihaleyi kazanan firmaların araçlarına yapılan denetlemeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan yaklaşık 15 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde araçlarda ilkyardım çantası ve yangın söndürme cihazlarının bulunup bulunmadığına bakıldı, ayrıca emniyet kemeri, lastikler ve benzeri ekipmanlar da kontrol dildi. Denetimde araçların öğrenci taşımacılığı yapmaya uygun olduğu ve herhangi bir eksikliklerinin
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp’de denetim sonrası yaptığı açıklamada, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının tüm öğrenciler ve öğretmenler için başarılı ve sorunsuz geçmesini diledi.
HABER: VOLKAN GÜNDÜZ

Aliağa'da hizmet veren ticari taksilerin ulaşım ücretlerine 30 kuruşluk zam yapıldı. Yeni zamma göre 3 TL olan taksimetre açılış ücreti değişmezken, kilometre ücreti ise 2.40 TL'den 2.70 TL'ye çıktı.

Aliağa'da taksi tarifelerine zam geldi. Önceden 3 TL olan taksimetrenin açılış fiyatı değişmedi.

Kilometrede ise önceden 2,40 kuruş olan fiyat 2,70 oldu. 1 saatlik ücret tarifesi de değişmeyerek 18 TL olarak kaldı. Yeni zamların ardından Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası'na bağlı olarak ilçede hizmet veren 70 taksici, Şoförler ve Otomobilciler Odası Otoparkı'na gelerek taksimetrelerini yeni tarifeye göre ayarladı. Taksimetrelerin kalibrasyon ayarları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'ne bağlı muayene ekibi tarafından gerçekleştirildi.

HABER: VOLKAN GÜNDÜZ

Aliağa İZBAN İstasyonu’ndan, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ne (ALOSBİ) olan ulaşım sıkıntısına çözüm getirildi.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ile birlikte harekete geçen S.S. Aliağa Minibüsçüler ve Taşıyıcılar Kooperatifi, Aliağa İZBAN İstasyonu’ndan, Organize Sanayi Bölgesi’ne (ALOSBİ) yeni güzergâh açarak hizmet vermeye başladı.

Başlatılan minibüs seferlerini ALOSBİ’nin resmi internet sitesinden duyuran yetkililer, İZBAN İstasyonu- ALOSBİ güzergâhında sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 sefer yapılacağını ve ihtiyaç olması doğrultusunda seferler artırılabileceğini bildirdi.

İZBAN İstasyonu- ALOSBİ güzergâhındaki sefer saatleri şöyle belirlendi.

<< Başlangıç < 1 2 3 4 5 7 9 10 > Son >>