Aliağa’da Karayolları Trafik Güvenliği haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Hafta ile ilgili 'Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Park'ında kutlama programı düzenlendi.

Törene, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Bora Meriç, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tugan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Şoför ve Otomobilciler Derneği Başkanı Salih Yiğitalp ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler ellerindeki döviz ve pankartlarla trafik kurallarına uyulması konusuna dikkat çekti. Trafik kurallarına yönelik döviz ve pankartlara sloganlar yazan çocuklar, büyüklere trafik kurallarına uymalarını ve trafikte hoşgörülü davranmaları konusunda mesajı vermeyi de ihmal etmedi.

“İLÇEMİZDE ÖLÜMLÜ KAZA ORANI DÜŞTÜ”

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Trafik Baş Polis İsmail Hakkı Ergün yaptı. Trafik kurallarına uyulmasının önemine ve emniyet kemeri takmanın önemine vurgu yapan Ergün; “Trafikkazalarının sebepleri incelediğinde aşırı hız, alkollü araç kullanımı ve seyir halindeyken cep telefonu kullanımı ilk üç sırada olduğu görülmektedir. Buna karşın emniyet kemeri kullanımı meydana gelen ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak alınan tedbirler ve yapılan denetimler sonucunda ilçemizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazalarda önemli düşüşler görülmüştür. Bu tablo her ne kadar sevindirici olsa da hedefimiz; yapmakta olduğumuz denetimlere aralıksız olarak aynı ciddiyet ve kararlılıkla devam ederek bu oranları daha da düşürmektir” dedi.

“4200 ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ”

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın akan trafik içerisindeki hareketlerin nasıl olması gerektiği, araç sürücülerinin davranışları ve araçların verecekleri zararlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla trafik eğitiminin verildiğini belirten Ergün, “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Polis Eşleri Kaynaşma -Yardımlaşma Derneği işbirliğinde OPET’in desteğiyle ile birlikte ilkokul ve Lise çağındaki öğrencilerimizin trafik eğitim kapsamında detaylı bir proje başlanmıştır.Trafik dedektifleri isimli proje kapsamında 20014-2015 yıllarında ilçemiz genelimizdeki okullarda toplam 4200 öğrenci eğitimden geçirilmiş olup eğitim bitiminde öğrencilerinkendi adlarına düzenlenen trafik dedektifleri kartları öğrencileredağıtılmıştır” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Konuşmanın ardından Namık Kemal İlkokulu öğrencisi Nisa Peker Trafikte İnsana saygı isimli kompozisyonu okudu. İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen Trafikte İnsana saygı konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Resim yarışması dalında birinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Umut Güler’in ödülünü Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, ikinci olan Petrokimya İlköğretim Okulu öğrencisi Baran Güvendiren’in ödülünü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, üçüncü olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşan Turan’ın ödülünüGarnizon Komutanı Bora Meriç verdi. Kompozisyon yarışmasında ise birinci olan Namık Kemal İlkokulu’ndan Nisa Peker’e ödülünü İlçe Emniyet Müdür Hasan Tuğan, ikinci olan Petkim İlkokulundan Elif Küçükdağ’a ise ödülünü Aliağa Ticaret Odası Başkanı AdnanSaka, üçüncü olan Cumhuriyet İlkokulundan AzranBüyükok’ ’a da ödülünü Şoförler Odası Başkanı Salih Yiğitalp verdi. Aliağa Belediyesi ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen Trafik Bilgisi ve Kuralları çalışmaları kapsamında okullarda trafik eğitimi gören çocuklar, dönem boyunca edindikleri bilgileri, 'Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Park'ında akülü araba ve bisikletler ile sergiledi. Aliağa'da Trafik Haftası kutlamaları bugün Demokrasi Meydanı'nda saat 10.00'da başlayacak olan ücretsiz trafik simülasyon eğitimi ile devam edecek. (Nimet Ergün-Aliağa Ekspres)

Federasyonuz genel merkezi tarafından gönderilen Gelir vergisi mükellefiyeti hakkındaki yazı aşağıdaki gibidir. Üyelerimizin bilgi ve dikkatine sunulur.

Belgenin aslını haber ekinden indirebilirsiniz.

FEDERASYONA BAĞLI ODALARA 11 NOLU GENELGE

Maliye Bakanlığı’nın 02 Şubat 2015 tarihinde tüm vergi dairesi başkanlıklarına göndermiş olduğu 2015/1 sayılı iç genelgede;

-Kamyon, kamyonet ve benzeri ticari araçların hurda, kaybolma ve benzeri nedenlerle kullanılamaz duruma geldiği halde, çeşitli nedenlerle bu araçların sahiplerinin gelir vergisi mükellefiyetinin silinmemesi,

-Ölüm nedeniyle miras kalan ticari araçlardan dolayı, bu araçları ticari faaliyetlerde kullanmayan mirasçılara gelir vergisi mükellefiyeti tesis edilmesi, hususlarında açıklamalar yapılmıştır.

Anılan iç genelgeye göre;

1-Ticari faaliyette kullanılmakta iken;

-Gayri resmi olarak hurda vaziyette satılan, resmi yollardan satılmasına karşın trafik tescil kaydı silinmeyen,

-Hurda durumdayken parçalanarak kaybolan,

-Resmi yoldan hurdaya ayrılmak suretiyle trafik tescil kaydı silinmiş olmakla beraber daha önceki bir tarihten itibaren kullanılamaz durumda olduğu iddia edilen,

-Kullanılamaz vaziyette olmasına rağmen, haciz veya ihtiyati haciz gibi nedenlerle resmi yoldan hurdaya ayrılması mümkün olmayan, Taşıtlara ilişkin olarak esnafımızın talebi üzerine, talepte bulunulan tarihten itibaren;

-Kaydı silinmesi talep edilen taşıtın kullanımından dolayı trafik cezasının bulunmadığının,

-Taşıtın dosyasında henüz tebliğ edilmemiş trafik cezası bulunmadığının,

-Taşıtın dosyasında, teknik değişiklik, renk değişikliği, zayi veya yıpranma nedenleriyle belge yenileme, şahsi hal ve adres değişikliği gibi bir işlemin yapılmadığının,

-Taşıtın, ölüm veya yaralanmayla sonuçlanan trafik kazasına karışmadığının,

-K1, K2 ve benzeri yetki belgelerinin alınmadığının veya belge yenilemesi yapılmadığının,

-Söz konusu taşıtla ticari faaliyette bulunulduğuna dair herhangi bir tutanak, yoklama veya yol denetim ekiplerince bu konuda bir tespitte bulunulmadığının tespiti halinde, en son verilen yıllık vergi beyannamesinin verildiği tarih de dikkate alınmak suretiyle, esnafın ticari faaliyetine son verdiği tarih itibariyle gelir vergisi mükellefiyetleri silinecektir.

Diğer taraftan, yukarıda sayılan taşıtların herhangi bir şekilde ticari faaliyette kullanıldığının tespit edilmesi halinde, bu araçlara ilişkin olarak yeniden gelir vergisi mükellefiyeti tesis edilecektir.

2-Nakliyecilikte kullanılan araçların miras yoluyla intikali halinde, ilgili vergi dairesinden bir yoklama yapılmadan gelir vergisi mükellefiyeti tesis edilmeyecektir.

Diğer taraftan;

-Miras yoluyla intikal eden ve hem özel hem de ticari olarak kullanılabilecek kamyonet ve benzeri araçların, yapılan yoklamada ticari faaliyette kullanılmadığı yönünde kanaate varılması ve bu araçların trafik kaydının ticariden hususiye çevrilmesi,

- Yine miras yoluyla intikal eden otobüs ve kamyon gibi özel amaçla kullanılması mümkün olmayan araçların, ticari faaliyette kullanılmadığı kanaatine varılmış olmasının yanı sıra, söz konusu taşıtların satılması, trafikten çekilmesi veya hurdaya ayrılması şartı ile gelir vergisi mükellefiyeti tesis edilmeyecektir.

Bilgi edinilmesini ve esnafımıza duyurulması hususunda gereğini rica ederiz.

FOTOĞRAFLI /

ALİAĞA BELEDİYESİ

İZMİR-ALİAĞA (03.02.2015) - Aliağa'daki park sorununa çözüm bulmak adına Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından hizmete açılan 225 araç kapasiteli otoparkın ücret tarifesi oda tarafından revize edildi. Daha önce 2 saatlik park hizmeti için alınan 3 TL, 2 TL'ye düşürülürken, oda yönetimi 15 dakikalık park hizmetinden ücret alınmayacağını duyurdu.

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası, uyguladığı tarifeler ile vatandaşların araçlarını otoparka park etmeleri konusunda teşvikler sağlarken aynı zamanda da Aliağa trafiğinin nefes almasını sağlıyor. Özellikle 15 dakikalık parklarda uygulanan tarife vatandaşlardan olumlu tepkiler alırken, otoparkın 7 gün 24 saat hizmet vermesi Aliağa'da park sorunun önüne geçiyor.

<< Başlangıç < 1 2 3 4 6 8 9 > Son >>