15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimine tepkiler ülke genelinde artarak devam ediyor. Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimi, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimine yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Açıklamalarda bulunan Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde karşı karşıya kaldığı darbe girişimini, Türkiye demokrasisine indirilecek en büyük darbe niteliğinde olacağını söyledi. Milletimizin üstün duyarlılığı darbe girişiminin önünde demokrasi kılıcı gibi durduğunu ve bu anlamda tarihi rolünü oynadığını ifade eden Yiyitalp, “15 Temmuz 2016 günü gecesi gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı, milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz. Millet iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru ve hainlik boyutundaki kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edildi. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde bulunan milletimizin birlikte duruşu ,kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine kara bir leke olarak geçecektir” dedi.

“DEMOKRASİ VARSA HEPİMİZ VARIZ”

Gücünü sandıktan yetkiyi milletten almayan bir idare istemediklerini, Türkiye için demokrasi dışında bir seçenek de görmediklerini söyleyen Başkan Yiyitalp “Biz Şoförler ve Otomobilciler esnaflar odası olarak, her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; Cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı belirtiyoruz. Asla demokrasiye, birliğe ve dayanışmaya inancımızı yitirmeyeceğiz. Bu anlamda 15 Temmuz gecesi yaşamını yitiren ve çıkan olaylarda yaralanan vatandaşlarımız için derin üzüntülerimizi ifade ediyor, bundan böylede demokrasiye olan inancımızla darbelerin karşısında kararlılıkla duracağımızı ilan ediyoruz” diye konuştu.

(NİMET ERGÜN)

Federasyon Başkanlığımızdan iletilen 04.05.2016 tarih ve 1112 sayılı "Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" hakkında aşağıdaki bilgiler verilmiştir.

Sayı : PERS ve İDARİ.İŞL.2016/382 04.05.2016 - 1102

Konu : Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde

Değişiklik Yapılmasına Dair

Yönetmelik

FEDERASYONA BAĞLI ODALARA

13 NOLU GENELGE

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler 04.05.2016 tarih ve 29702 sayılı Resmi

Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu değişikliklerden esnafımızı doğrudan ilgilendiren hususlar;

1. Sadece 1 adet otobüsle D4 yetki belgesi alacak olan gerçek kişiler için yetki belgesi ücretinden %85 indirim uygulanacaktır.

2. Mesleki yeterlilik belgesine (SRC) sahip olan şoförler 66 yaşına kadar çalışabilirler.

3. D4 yetki belgesi sahipleri için terminal kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır.

4. Vergi mükellefiyeti sona erdiği için yetki belgesi iptal edilenler, 01.08.2017 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde yetki belgesi ücretinin %15'i tutarında ödeme yapmak suretiyle belgelerini alabilirler.

Bilgi edinilmesini ve esnafımıza duyurulmasını önemle rica ederiz.

Mehmet Nesip KEMALOĞLU

GENEL SEKRETER

Fevzi APAYDIN

BAŞKAN

İmza

04.05.2016 tarih ve 29702 sayılı Resmi Gazete’ye ulaşmak için tıklayınız.

Federasyon Başkanlığımızdan iletilen 27.04.2016 tarih ve 1018 sayılı 11 nolu genelgede aşağıdaki bilgiler verilmiştir.

FEDERASYONA BAĞLI ODALARA

11 NOLU GENELGE

26.04.2016 tarih ve 29695 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6704 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile esnafımızı ve meslek kuruluşu çalışanlarını ilgilendiren aşağıdaki önemli düzenlemeler yapılmıştır:

1-6704 sayılı Kanun ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasına ilişkin 90 ıncı, 92 nci, 97 nci, 99 uncu maddelerinde değişiklik yapılarak, yargı kararları ile kusurlu sürücünün yakınlarına yapılan tazminat ödemeleri teminat kapsamı dışında bırakılmış, tazminat hesaplamalarında uygulanacak usul ve esaslara netlik getirilmiştir.

2-Kanun’un 16 ncı maddesi ile 4857 sayılı İş Kanunu’nun 56 ncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan, “...53 üncü maddede öngörülen izin süreleri, tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere en çok üçe bölünebilir.’’ hükmü, “ ...53 üncü maddede öngörülen izin süreleri tarafların anlaşması ile bir bölümü on günden aşağı olmamak üzere bölümler halinde kullanılabilir.’’ şeklinde değiştirilmiştir.

3-Söz konusu Kanun’un 17 nci maddesi ile 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun 18 inci maddesi yürürlükten kaldırılmış olup, bundan sonra taşımacıların “Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası’’ yaptırma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bilgi edinilmesini ve esnafımıza duyurulmasını rica ederiz.

Mehmet Nesip KEMALOĞLU

GENEL SEKRETER

Fevzi APAYDIN

BAŞKAN

İmza

Genelgede bahsi geçen 6704 Sayılı Kanuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.

<< Başlangıç < 1 3 5 6 7 8 9 > Son >>