Aliağa  Soförler ve Otomobiciler Odası genel kurulu gerçekleşti.299 üyenin oyunu alan Salih Yiyitalp yeniden başkan seçildi.Aliağa Soförler ve Otomobiciler odası  genel kurulu Belediye düğün salonuda yapıldı.Kongrede adaylığı açıklayan isimler Mvecut başkan Salih Yiyitalp ve SS. 60 nolu  Aliağa yolcu taşıma koopüyesi Ferhat Balın oldu. Divan başkanlığı  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar  Odalar Birliği başkan vekili  İbrahim Bayram'ın  yaptığı kongre ,saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Daha sonra toplantı denetleme,faaliyet ve bütçe  okunması ve oylaması yapıldı.Yapılana konuşmaların ardından oylamaya geçildi.299 üyenin  oyunu alan Salih Yiyitalp yeniden başkan secildi.Diğer aday Ferhat Balın 116 oy alırken 6 oy gecersiz sayıldı.

Yönetim kurulu; Başkan Salih Yiyitalp,Süleyman Aktoprak,Adem Yıldırım,Seyhan Öz,Talat Yaman,Soner YaseminMurat Yıldırım,

Denetim KuruluSerhat Aras,Bulent Aras,Mehmet Acıcan

Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, “Standart Dışı Plakalar TÜVTÜRK fenni muayene istasyonlarında geçmiyor “dedi.

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, araçlarda bulunan plakalarda rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde ile standartlara aykırı plakalı araçların ülkemizde bulunan TÜVTÜRK muayene istasyonlarından geçmediğini belirterek, Standartlara uygun plakalarını Trafik Tescil Büro Amirliği ve Şoförler Odası Başkanlığından yarım saat içinde değiştirilebileceğini söyledi.

Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce 3 Temmuz itibarıyla geçerli olan kusur tablosu yeniden düzenlendiğini, bu nedenle Araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakaların, muayeneden geçmediğini dile getiren oda başkanı Yiyitalp “TÜVTÜRK fenni muayene istasyonlarında temmuz ayı itibarıyla 'sahte' olarak nitelendirilen, standardın dışında basılan plakalar birinci derecede ağır kusurlu sayılıyor. Silik, italik veya bold olarak yazılan, rakam ve harflerin arasında vida olan, ortasındaki boşluğun köşeli şeklinde olması gibi standarda uygun olmayan plaka takılı araçlar, muayeneden geçmemektedir. Araç sahipleri plakalarını standartlara uygun odamızda 10 dakika içerisinde bastırabilmektedir.” dedi.

‘Plakalar Araçların Kimliği Niteliğindedir’

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp araçlardaki bulunan plakaları TŞOF ve bağlı odaların verdiğini, sahte plaka basan, dağıtan ve aracına takanlara para ceza müeyyidesinin olduğunu belirten başkan Yiyitalp, “Hiç kimse rastgele yerde plaka bastırıp aracına taktırmasın. Sahte plaka takmanın cezası olduğu gibi TÜVTÜRK istasyonlarında araç muayenesi yapılmamaktadır. Bazı vatandaşlarımızın araçların plakalarında standartlara hızlı şekilde geçişin sağlanması için böyle bir uygulamaya geçildi. Plaka değişimi yapacak vasıta sahipleri değişim için Trafik Tescil Büro Amirliğine dilekçe ile başvurarak, temin edilen belge ile odamıza gelerek plakalarına değiştirebilir” şeklinde konuştu.

(NİMET ERGÜN)

Aliağa Ekspres Gazetesi

Federasyon Başkanlığımızdan iletilen 11.04.2017 tarih ve 0983 sayılı "Trafik Sigortası Primleri" konulu genelge aşağıdaki bilginize sunulmuştur.

Sayı : Pers. Ve İdari İşl. 2017 / 428 11.04.2017-0983

Konu : Trafik Sigortası Primleri

FEDERASYONA BAĞLI ODALARA 11 NOLU GENELGE

İlgi : Hazine Müsteşarlığı’nın 10.04.2017 tarihli 2017/1 No’lu Genelgesi.

Federasyonumuzun Hazine Müsteşarlığı ile yapılan yoğun çaba ve girişimleri sonucu; Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) Primlerine ilişkin 10.04.2017 tarihinde yayımlanan Genelge ile esnafımızın lehine aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.

12.04.2017 – 31.12.2017 tarihleri arasında uygulanmak üzere;

1. Sigorta şirketleri tarafından her bir araç bazında 4. basamak için belirlenecek azami prim tutarları; kamyonetler için 1.055,00 TL. sini, kamyonlar için 2.258,00 TL. sini, taksiler için 2.089,00 TL. sini, minibüsler için (sürücüsü dahil 10-17 koltuk) 1.418,00 TL. sini, otobüsler için (sürücü dahil 18-30 koltuk) 2.021,00 TL. sini, otobüsler için ( sürücü dahil 31 ve üstü koltuk) 5.007,00 TL. sini, çekiciler için 3.784,00 TL. sini, römorklar için 456,00 TL. sini, geçemez. Söz konusu prim tutarları 2017 Mayıs ayından itibaren aylık % 1 ( bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden) olarak arttırılacaktır. İşleten sıfatıyla ilk kez trafiğe çıkacaklar için prim artırımı ve indirimi içermeyen basamak (4. basamak) uygulanır.

2. Diğer basamaklar için belirlenecek prim tutarları; söz konusu genelgedeki Tablo -2’ de yer alan 4. basamak prim tutarlarına uygulanacak indirim/artırım oranlarının ardından elde edilen tutarları aşamaz.

3. Sigorta şirketleri tarafından il bazında belirlenen primler, Tablo- 3 de yer alan illere göre belirlenmiş indirim/artırım oranlarının uygulanması sonucu elde edilecek prim tutarını aşamaz.

4. Genelgenin yürürlük tarihinden önce akdedilmiş olan zorunlu trafik sigortası poliçeleri iptal edilerek yeni poliçe düzenlenemez.

İlgi Genelge 12.04.2017 tarihinde yürürlüğe girecektir. Bilgi edinilmesini ve esnafımıza duyurulmasını önemle rica ederiz.

Enver YENİÇERİ (Genel Sekreter) Fevzi APAYDIN (Başkan)

İmzalar

İlgili genelgeye buradan erişebilirsiniz