Yıllardır Aliağalıların ortak sorunu olan otopark sıkıntısına Aliağa Şoförler ve Otomobilciler odası çözüm getiriyor.  Eski karpuz pazarının bulunduğu  5 bin metrekare alanda konuşlanacak  olan otopark, 300 araç kapasiteli olup içerisinde kafe ve oto yıkamasıyla Ekim ayının sonunda Aliağalıların hizmetine girecek.

Yaptıkları çalışma ile Aliağa'nın trafik yükünün azalacağını belirten Oda Başkanı Salih Yiyitalp sözlerine şöyle devam etti. " Yaklaşık 300 araç kapasiteli otoparkımız sayesinde Aliağa'daki trafik sıkışıklığına bir nebzede olsa rahatlama olacağına inanıyorum. Tamamen odamızın kendi şartlarıyla yaptırdığı otoparkta araç yıkama yeri ve kafemizle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Otoparkımızın 24 saat açık olması, otomasyon sistemi ve 24 saat güvenlik sistemiyle çalışacak olması  vatandaşımızın otoparkı kullanımında büyük kolaylık sağlayacak." dedi.

Ayrıca açılacak olan otopark sayesinde odaya da gelir sağlayacağını belirten Yiyitalp, Osman Şimşek, Bekir Arı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, SS.Horozgediği Liman ve Karayolu Yük Taşıma Kooperatifine, S.S.  Özgedik Nemrut Limanları motorlu Yük Taşıyıcılar kooperatine ve Egelim Lojistiğe  çalışmalarına katkı sağladıklarından dolayı teşekkür etti.

Özgür GÜN / Özgürses Gazetesi

Aliağa’da okul servis araçları denetlendi. Yapılan denetimde, servis araçlarının “Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı Eğitim Yönetmeliği” ve “Okul Servis Araçları Yönetmeliğine” uyup uymadığı kontrol edildi.

Eda Ebru NANECİ - Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yakında hizmete açacağı otoparkta, servis araçları ve şoförlerini denetlemek amacıyla ekipler tarafından denetim yapıldı. Araçlarının öğrenci taşımaya uygun olup olmadığı kontrol edildi. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası ve komisyonda bulunan öğretmenler, yeni eğitim öğretim yılı için ihale kazanan servis araçlarını denetledi. Toplamda 24 aracın kontrol edildiği denetimde servislerin bir kısmında eksiklikler tespit edildi. Bu eksikliklerin giderilmesi için şoförler bilgilendirildi. Araçta eksiği bulunan servisler, bu eksiklikleri gidererek yeniden kontrolden geçecek.

“Denetimler devam edecek”

Gerçekleştirilen denetimlerde servis araçlarında ilk yardım çantası, emniyet kemeri, dur lambası yangını tüpü okul servisi yazıları gibi materyaller kontrol edildi. Trafik ekipleri ayrıca şoförlerin gerekli belgelerini de inceledi. Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati Yavuz, yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin emanet edildiği okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek amacıyla öğrenci taşımacılığı yapacak servis araçlar üzerinde denetim yapıldığını belirterek, denetimlerin eğitim öğretim dönemi boyunca artarak devam edeceğini ifade etti.

Aliağa Ekspres

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Salih Yiyitalp Soma’da yaşanan, Türkiye ve Aliağa’yı yasa boğan  maden faciası hakkında taziye mesajı yayınladı. Mesaj aynen şöyle:“Yaşamları pahasına kömür karasında çalışmayı göze almıştır maden işçisi ama ne yazık ki aynı kömür karasında yaşamını yitiren de yine maden işçisidir.Soma’da yaşanılan maden faciası millet olarak hepimizi derin ve tarifsiz  üzüntüye boğmuştur.Söylenen  hiçbir söz bu tarifsiz acıya teselli olmasa da  yaşanılan bu faciada yaşamını yitiren işçilerimizin ailelerinin acısını paylaşıyor ve dualarımızın onlarla olduğunu belirtmek istiyoruz.Maden faciasında yaşamını yitiren tüm işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine  başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Söylenecek pek fazla bir şey yok ne yazık ki, sözün bittiği yer.Hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.hastanede tedavileri devam eden işçilerimize de acil şifalar diliyoruz.Temenni ederiz ki tekrar aynı acıları yaşamayalım.Milletimizin başı sağ olsun”

<< Başlangıç < 1 2 3 4 5 6 7 8 10 > >>