••Salı•, 17 •Temmuz• 2018 23:35•

SALİH YİYİTALP “BU FIRSATI KAÇIRMAYIN”

BaÅŸkan Salih Yiyitalp;  “Bazı idari para cezalarının  yeniden  yapılandırılması  için yeni imkan getirildiÄŸini “söyledi.

AliaÄŸa Åžoförler ve Otomobilciler Odası BaÅŸkanı Salih Yiyitalp, yayınlanan Torba Yasası ile milyonlarca vatandaşın vergi ve vergi cezaları, bazı idari para cezaları,  sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneÄŸi ve kurum karşılığı, iÅŸsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara iliÅŸkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi ferdi alacakları yeniden yapılandırılması için yeni imkan getirildiÄŸini söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan , Åžoförler ve Otomobilciler Odası BaÅŸkanı Salih  YÄ°yitalp Torba Yasası resmen yürürlüğe girdiÄŸini ,borçlandırma ve yapılandırma sürecinin baÅŸladığını vurgulayan baÅŸkan Yiyitalp “Kamuya borcu olan milyonlarca kiÅŸiye yapılandırma fırsatı baÅŸladı. Temmuz sonuna kadar baÅŸvurulursa; gecikme cezaları, faizler silinecek. Ä°steyen peÅŸin ödeyip enflasyon tutarının sadece yüzde 10’unu ödeyecek, isteyen de borcunu  taksite böldürecek.  Bu borçlar,31 Mart 2018 tarihine kadar ortaya çıkan tüm borçları kapsıyor. Sigorta prim borçları, her türlü vergi (KDV, emlak, gelir, çevre, motorlu taşıtlar vergisi gibi),  trafik cezası, idari cezalar, kapsamda borçlar yer almaktadır. Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı ile Motorlu Taşıtlar Vergisi kapsamında olan minibüs tanımındaki “9 ile 15 oturma yeri” ifadesi “9 ile 17 oturma yeri”; otobüs tanımındaki “en az 16 oturma yeri” ifadesi de “en az 18 oturma yeri” olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ .Bu düzenleme ile Minibüsçü esnafının otobüs tarifesinden motorlu taşıt vergisi ödeme  zorunluluÄŸu ortadan kaldırılmıştır.Bu uygulama 2019 ocak ayında yürürlüğe girecek. “ diyen Yiyitlap, yapılandırmadan faydalanmak isteyen esnaf için kaçırılmayacak bir fırsat olduÄŸunu,  bu fırsatı tüm üyelerin zaman kaybetmeden deÄŸerlendirmelerini istedi.